To kulturskolelærere og en ide, ble i 1996 kimen til det som i dag er meget populært blant pianoelevene. Konseptet har siden vært videreutviklet til det i dag består av en mengde musikk arrangert for inntil 12 hender på 6 instrumenter. 
I 1996 arrangerte Norsk Musikkskoleråd "Musikk til alle" i Oslo, og i Operapassasjen fikk det første pianoorkesteret sin fødsel. Her stilte Schlagerforlaget med 6 pianoer, og Oppegård kulturskole stilte med 12 spente elever. Bak dette første arrangementet stilte to innovative pianolærere:
Liv Karen Aukner  Anita Haagenrud Wegger 
Liv har sin utdannelse fra Barratt Due musikkinstitutt i 1982. I tiden etterpå har hun arbeidet med undervisning i klaver ved flere musikk- og kulturskoler i Follo-regionen, og i de senere år også Oppegård kulturskole. Akkurat som Anita, har hun tverrfløyte som biinstrument, og utøver dette på fritiden. Anita har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole i 1977. Nesten hele tiden etterpå, har hun arbeidet med undervisning i klaver og synthesizer / keyboard, og brorparten av tiden i Oppegård kommunes kulturskole. Anita har også vært så heldig å få være med på flere turneer med Rikskonsertene, og på den måten høstet masse erfaring.
I tiden som fulgte, har denne fødselen utviklet seg til et voksent produkt, og på sensommeren 2000 ble det aller første kurset holdt i Oppegård kulturskoles lokaler på Kolbotn. Da invitasjonen til dette kurset forelå, tok det ikke mer enn en halv time å bli fulltegnet. Siden har det vært holdt kurs for lærere i forskjellige deler av landet, og dette har ført til at det nå er et tilbud til elever flere steder i Norge. Siden har produktet vært presentert i Norsk Kulturskoleråds eget blad - Kulturtrøkk - , og som følge av dette har NRKs "Midt i musikken" kontaktet de to lærerne.
De to lærerne kan kontaktes på følgende måter:
Liv Karen Aukner Anita Haagenrud Wegger
Rådyrveien 48 C Ingierkollveien 39
1413 Tårnåsen 1410 Kolbotn
CV Liv: CV Anita:
Mobil: 905 58 395 Mobil: 932 64 658
E-post: lkaukner@online.no E-post: anwegger@online.no
 

Siden ble sist oppdatert 26.04.16.